σε

Secretaries Forum

Το forum των στελεχών Βοηθών Διοίκησης

Ασφάλεια σε έγγραφα του Microsoft Word

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος admin στις 11-03-2008 14:49. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 • 11-03-2008 14:49

  • admin
  • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
   Άντρας
  • Μέλος από τις 09-24-2008
  • Αθήνα
  • Δημοσιεύσεις 84

  Ασφάλεια σε έγγραφα του Microsoft Word

  Πολλές φορές όταν δουλεύουμε με έγγραφα του MS Office και ειδικότερα με το MS Word, θέλουμε να προστατεύουμε τα αρχεία αυτά με κάποιον τρόπο έτσι ώστε να προσπελάσιμα μόνο από εμάς. Θέλουμε να ανοίγουνε μόνο όταν εισάγουμε password. Αρχικά είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι  πρέπει να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που συνδυάζουν πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Οι απλοί κωδικοί πρόσβασης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνδυασμό αυτών των στοιχείων. Ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι: w7dh#et5. Οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 8 χαρακτήρες.


  Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε τον κωδικό σας. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης, δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε. Φυλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε καταγράφοντάς τους σε ασφαλές μέρος, ξεχωριστά από τις πληροφορίες τις οποίες προστατεύουν. Για να δημιουργήσετε κωδικό πρόσβασης για άνοιγμα κάνετε τα εξής


  ·    Ανοίξτε το αρχείο.
  ·    Στο μενού Tools(Εργαλεία), κάντε κλικ στην εντολή Options(Επιλογές) και μετά κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια(Security).
  ·    Στο πλαίσιο Password to open (Κωδικός πρόσβασης για άνοιγμα), πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  ·    Στο πλαίσιο Reenter Password to open (Εισαγάγετε πάλι τον κωδικό πρόσβασης για άνοιγμα), πληκτρολογήστε πάλι τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.


  Ένα πρόβλημα το οποίο συχνά απαντάται είναι πολλοί χρήστες να πληκτρολογούνε τον κωδικό πρόσβασης αλλά να μην ανοίγει το αρχείο. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι  απαιτείται συμφωνία πεζών-κεφαλαίων. Ελέγξτε εάν είναι πατημένο το πλήκτρο CAPS LOCK ή πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης, για να είστε βέβαιοι ότι δεν έγινε λάθος πληκτρολόγησης.

  Δάσκος Αντώνιος
  Q-Training
  www.q-training.gr
  www.σεμινάρια.gr
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Copyright © 2008 by Q-Training.All rights Reserved
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems