σε

Secretaries Forum

Το forum των στελεχών Βοηθών Διοίκησης

Δημιουργία υπερ-σύνδεσης στο Microsoft Word

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος admin στις 11-03-2008 14:20. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 • 11-03-2008 14:20

  • admin
  • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
   Άντρας
  • Μέλος από τις 09-24-2008
  • Αθήνα
  • Δημοσιεύσεις 84

  Δημιουργία υπερ-σύνδεσης στο Microsoft Word
  Όλοι πλοηγούμαστε καθημερινά στον παγκόσμιο ιστό (WWW) σε διάφορες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συνδέσμους (links).
  Με το Microsoft Word μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μια υπερ-σύνδεση σε ένα έγγραφο.
  Στην πιο απλή μορφή του, μία υπερσύνδεση δημιουργείται  όταν πληκτρολογείτε τη διεύθυνση μιας υπάρχουσας ιστοσελίδας, όπως www.secretaries.gr οπουδήποτε σε ένα έγγραφο.  

  Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικού τύπου υπερσυνδέσεις.

  ·    Σύνδεση σε υπάρχον αρχείο ή ιστοσελίδα

  1.    Επιλέξτε το κείμενο ή την εικόνα που θέλετε να εμφανίσετε ως υπερ-σύνδεση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης στη γραμμή εργαλείων Βασική (αλλιώς κάνετε δεξί κλικ στο κείμενο ή την εικόνα και επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού Υπερ-σύνδεση) και στην ενότητα Σύνδεση με, κάντε κλικ στο εικονίδιο Υπάρχον αρχείο ή ιστοσελίδα. Στο πλαίσιο Διεύθυνση, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση με την οποία θέλετε σύνδεση ή, στο πλαίσιο Διερεύνηση σε, κάντε κλικ στο κάτω βέλος, μετακινηθείτε στο αρχείο και επιλέξτε το.  Δείτε την παρακάτω εικόνα

   

   

   

  ·    Σύνδεση με αρχείο που δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη

  Στην ενότητα Σύνδεση με, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία νέου εγγράφου.
  Στο πλαίσιο Όνομα του νέου εγγράφου, πληκτρολογήστε το όνομα του νέου εγγράφου.
  Στην ενότητα Χρόνος επεξεργασίας, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία του νέου εγγράφου αργότερα ή στην επιλογή Επεξεργασία του νέου εγγράφου τώρα.

   Για να αντιστοιχίσετε μια Συμβουλή οθόνης, η οποία εμφανίζεται όταν αφήνετε το δείκτη του ποντικιού επάνω στην υπερ-σύνδεση, κάντε κλικ στο κουμπί Συμβουλή οθόνης και μετά πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε. Το Word χρησιμοποιεί τη διαδρομή ή τη διεύθυνση του αρχείου ως συμβουλή, αν δεν προσδιορίσετε εσείς μία.

  ·    Σύνδεση σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

  Επιλέξτε το κείμενο ή την εικόνα που θέλετε να εμφανίζεται ως υπερ-σύνδεση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης  στη γραμμή εργαλείων Βασική.
  Στην ενότητα Σύνδεση με, κάντε κλικ στο εικονίδιο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πλαίσιο Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή επιλέξτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πλαίσιο Ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα.
  Στο πλαίσιο Θέμα, πληκτρολογήστε το θέμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια υπερ-σύνδεση σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση στο έγγραφο. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε myname@secretaries.gr και το Word θα δημιουργήσει την υπερ-σύνδεση αυτόματα.

  ·    Συγκεκριμένη θέση σε άλλο έγγραφο ή ιστοσελίδα

  1.    Εισάγετε ένα σελιδοδείκτη στο αρχείο προορισμού ή σε μια ιστοσελίδα.
  2.    Ανοίξτε το αρχείο από το οποίο θέλετε να γίνεται η σύνδεση και επιλέξτε το κείμενο ή το αντικείμενο το οποίο θέλετε να εμφανίζεται ως η υπερ-σύνδεση.
  3.    Στη γραμμή εργαλείων Βασική, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης.
  4.    Στην ενότητα Σύνδεση με, κάντε κλικ στο εικονίδιο Υπάρχον αρχείο ή ιστοσελίδα.
  5.    Στο πλαίσιο Διερεύνηση σε, κάντε κλικ στο κάτω βέλος, μετακινηθείτε στο αρχείο με το οποίο θέλετε σύνδεση και επιλέξτε το.
  6.    Κάντε κλικ στο κουμπί Σελιδοδείκτης, επιλέξτε το σελιδοδείκτη που θέλετε και μετά κάντε κλικ στο κουμπί OK.  Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της αυτόματης μορφοποίησης υπερ-συνδέσεων

  Το Microsoft Word μπορεί να μορφοποιήσει διευθύνσεις Web και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ως υπερ-σύνδεση. Αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, εάν θέλετε.
  Από το μενού Εργαλεία, κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές Αυτόματης Διόρθωσης και έπειτα κάντε κλικ στην καρτέλα Αυτόματη Μορφοποίηση κατά την πληκτρολόγηση.
  Κάτω από την ένδειξη Αντικατάσταση κατά την πληκτρολόγηση, ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Διαδρομές δικτύου και Internet με υπερ-συνδέσεις.

   

  Δάσκος Αντώνιος
  Q-Training
  www.q-training.gr
  www.σεμινάρια.gr
  Δημοσίευση στις κατηγορίες:
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Copyright © 2008 by Q-Training.All rights Reserved
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems